Golfbox login

Erhvervsnetværk skaber sammenhæng for store og små virksomheder


Randers Fjord Erhvervsnetværk er for alle. Både store og små virksomheder kan deltage og til årets første møde den 25. januar 2019 kom deltagerne på virksomhedsbesøg

Årets første møde

På årets første netværksmøde i Randers Fjord Erhvervsnetværk, der blev afholdt som virksomhedsbesøg hos Cold Hand Winery, fortalte ejer Jens Skovgaard passioneret om sin virksomhed Cold Hand Winery, som han har sammen med Flemming Villebro Jørgensen. Mødet blev afholdt på virksomheden ved Hammershøj, og rammerne var perfekte til hans fortælling om at turde opbygge en unik virksomhed, der producerer frugtvin på dansk frugt.

Fra drøm til virkelighed

Jens Skovgaards personlige historie rækker tilbage til 2004 og har sit udspring i bogen ”Mine æbler”, som er skrevet af Ritt Bjerregaard. Den daværende efterskoleforstander begyndte at drømme om at eje en æbleplantage. Drømmen voksede i takt med æbletræerne, som han flittigt plantede i haven til forstanderboligen på Mors. Ved et tilfælde opdagede han grundstenen til sin nutidige produktion af dessertvin - den tyktflydende sirup, der på grund af sit sukkerindhold ikke fryser som resten af æblemosten. Det blev til et forrygende eventyr, der udviklede sig fra en hobbyproduktion henover leverancer til restaurant Kong Hans i København som den første kunde. Til den nuværende brede kundekreds, som blandt andet tæller størstedelen af de danske Michelin restauranter som kunder, og eksport til 11 lande. Efter foredraget fik netværksdeltagerne en smagsprøve på den berømte frugtvin og en rundvisning på Cold Hand Winery virksomheden.

Hvad handler Erhvervsnetværket om?

Efter dagens netværksmøde spurgte vi formanden for Randers Fjord Golfklub om erhvervsnetværkets muligheder for lokale virksomheder i Randers området?

- Erhvervsnetværket handler både om store og små ting fra virksomheders hverdag. Det handler om at mødes i lokalområdet og etablere bånd på tværs af brancher - udtaler Thomas Just, som var meget positiv indstillet overfor effekten af møderne i Erhvervsnetværket.

- Der er en tryghed i at kende og genkende hinanden, hvad enten det er bankmanden eller håndværkeren, man møder i netværket. - Effekten af at mødes og samle virksomheder kan man ikke underkende. Man møder nogle, man aldrig har hørt om, og jeg håber, at vi bliver endnu flere - siger Thomas Just formanden for Randers Fjord Golf.

Randers Fjord Golfklub ligger mellem Randers og Mariager fjorde få kilometer nordøst for Randers. Banerne, der grænser op til Støvringgaard Skov, har brede åbne udsigter, og fra enkelte af hullerne ses endda et glimt af Randers Fjord. Klubbens erhvervsnetværk har godt 20 medlemmer, og der er fra klubbens side fokus på kvaliteten af netværksmøderne. Dette sikres ved, at netværket er drevet af Sponsornet, som er eksperter i at facilitere og drive netværk for danske golfbaner. Facilitator Pernille Jakobsen styrer tiden, og hun sørger for at alle deltagere får fortalt om deres virksomhed på møderne.

Kan man ”Erhvervsnetworke”?

Vi spurgte nogle af deltagerne, hvorfor de deltager i møderne?

- Jeg vil gerne ud og blive set og hørt. Det kan også være rart med en snak om mine små problemstillinger i hverdagen, siger Kirsten Rasmussen fra Bogholderinden - Hovedsageligt er det bare en god dag med gode snakke, men jeg har da oplevet, at folk spørger mig til råds omkring bogføring. På den måde er det en win - win situation, jeg får både kunder og gode relationer ud af disse her møder - smiler Kirsten Rasmussen, der indrømmer, at hun er elendig til golf men god til at ”networke”. Man kan heldigvis godt være en del af Randers Fjord Erhvervsnetværk uden at spille golf.

Henrik Larsen fra Jutlander Bank forklarede hans indgang til netværket -

- Jeg spiller selv golf og kom på den måde i gang med Erhvervsnetværket, siger Henrik Larsen fra Jutlander Bank i Randers - Så for mig var det først privat, altså at jeg ville støtte, og så udviklede det sig til, at jeg også kunne udvide og udvikle mit professionelle netværk. Jeg kommer tættere på nogle af mine kunder og møder også helt nye og spændende virksomheder.

Erhvervsnetværket består af stor og små virksomheder og handler om samarbejde og relationer mellem deltagerne og skulle der også komme golfspillere ud af netværksmøderne i Randers Fjord Golfklub, vil det kun glæde formanden.

- Vi ville egentligt bare se, om vi kunne give lokale virksomheder noget de kunne bruge og bidrage til lokalområdets udvikling - fortæller Thomas Just om bevæggrunden for Erhvervsnetværket - og det foregår heldigvis både på og udenfor banen her hos os, afslutter formanden for Randers Fjord Golf med et glimt i øjet.

Næste møde i Randers Fjord Erhvervsnetværk er den 22. februar, hvor deltagerne mødes i klubhuset ved Randers Fjord Golfklub til endnu et spændende erhvervsnetværks møde.