Golfbox login

Vinterbane og -regler


Hvorfor vinterflag?
Greens er meget skrøbelige om vinteren. Ved lave temperatur er der ingen vækst, men derimod megen slid som der ingen genvækst er på. Derfor skal vi bevæge os så lidt som muligt på greens i vinterperioden.

Ved lettere frost/morgenfrost knækker vi græsset, hvis vi går på det og derved dør græsset med følge- skader som bare pletter om foråret, indtil væksten kommer i gang igen.

Ved dybere frost over nogle dage efterfulgt af optøning får vi et problem med, at de første cm er tøet op i forhold til ca. 2-3 cm længere nede.  Går vi så på det, selv om græsset er tøet op, bevæger det øverste lag sig i forhold til det frosne, og derved river/knækker vi rødderne på græsset, som så går ud. Det er derfor vigtigt, at vi ikke går ind på greens, når de er frosne over eller under.

Hvornår spiller vi til vintergreens?
For det meste kan man se, om greens er frosset om morgenen, men vi kan også selv teste det på 2 måder.

Kører vi en hånd hen over greens og der kommer frost/is på hånden, er græsset frosset, kommer der kun vand på hånden, tager vi en lang tee og stikker helt ned i greens. Kan vi presse den helt ned, er jorden under tøet nok op til, at vi kan gå på dem, men kan vi kun presse den et par cm ned, er jorden under frosset og så må vi ikke gå på dem med risiko for, at vi rykker rødderne i stykker.

Så pas på vores greens derude!

Vinter regler

 1. Fra tirsdag den 21/11-17 går vi over til vinterregler, der indebærer, at al start foregår fra hul 10
   
 2. Når I er færdige på hul 18 og skal over til hul 1, går I ud på asfaltvejen og ind på 1. tee den vej fra og efter udslag forsættes ned af asfaltvejen og ind derfra med det jern, I skal bruge for at komme videre med spillet.
  Hul 1. er meget blød omkring green så derfor dette tiltag
   
 3. Flagene på greens og teestedsmarkeringerne vil stå i enten for - eller bagkant. De steder flaget står i bagkant, bedes I gå ind og ud fra bagkanten for at mindske sliddet på greens.  Husk nedslagmærkerne….  - de er meget skadelige på denne årstid.
  Nedslagsmærker, der ikke bliver rettet op, er en skade på græsset, som der hurtigt vil komme svamp i. Kan I ikke finde jeres eget nedslagsmærke, så finder I nok 1 eller 2 andre
   
 4. Buggier er for øjeblikket ikke mulige at leje p.g.a. det vinterlige vejr
   
 5. Overhold venligst afspærringerne på banen
   
 6. Der skal lægges op på fairway.


Er der spørgsmål eller lign., er I velkommen til at kontakte baneudvalget.

MVH
Baneudvalget