Golfbox login

Pas på banen


Hos Randers Fjord Golfklub går vi meget op i, hvordan banen behandles. Ligeledes er det vigtigt for os, at medlemmer og gæster har en god oplevelse ved spil på banen. Vi vil her give dig et par gode råd til, hvordan du bedst og mest korrekt kommer igennem din runde.

DGU har med tilladelse fra USGA oversat endnu en af deres videoer, som fortæller om banepleje på golfbaner. Kilde: www.danskgolfunion.dk

 1. Husk at lægge dine turfs på plads. Dæk hullet så godt som muligt og brug foden til at fæstne turf’en. Derved kan græsset få fat igen, og der efterlades ikke et område, hvor fairway har et hul eller dødt græs.

 2. Husk at rive efter dig i bunkeren. Riven skal placeres på tværs af spilleretningen, med hele riven placeret i sandet. Derved er der den mindste risiko for, at en efterfølgende bold rammer riven, ligesom greenkeeper kan klippe græsset ved bunkeren uden at skulle flytte riven.

 3. Placer aldrig din bag på green. Kør aldrig din bag-vogn over green. Dette vil lave spor i greenen og gøre den ujævn.

 4. Kør aldrig din bag-vogn gennem et smalt område mellem bunker eller strafområde og green. Færdslen vil belaste et sådant område - gå i stedet den anden vej rundt om greenen.

 5. Husk at rette nedslagsmærker op, også dem du ikke selv har lavet! Hav altid en pitchfork med dig på banen. Derved undgår du, at nedslagsmærket efterlader en fordybning i greenen og ødelægger græsset, hvorved greenen bliver ujævn med små runde døde pletter.
  Se videoen om at rette nedslagsmærker korrekt op!

 6. Vær omhyggelig når du fisker bolden op af hullet, efter du har holet dit put. Derved undgår du at ødelægge hulkanterne til gene for efterfølgende spillere, og give greenkeeperne ekstra arbejde med at flytte huller oftere, end de plejer. Dette gælder specielt, når du samler bolden op med flaget i:

 • Hvis du bruger en boldopsamler på dit puttergrip: Tag flaget op, inden du samler bolden op. Der er ikke plads til både flagstang, puttergrip og bold

 • Hvis du har handske på den ene hånd: Tag bolden op med hånden UDEN handske – og mellem 2 fingre

 • Hvis du har bolden i hul sammen med flagstangen: Brug ikke flagstangen til at trække bolden op med

 • Hvis der allerede er en bold i hullet: Der er plads til flere! Så kan I samle to bolde op på én gang

 • Hvis der er forskellige ønsker til, om flagstangen skal være i hullet eller ej:
  Se om der er muligt at putte "i grupper", så flagstangen ikke skal op og i flere gange.