Golfbox login

Golfbanen får krolfbane


Thomas_Krolf.jpg

I et forsøg på at holde på aldrende golfspillere, har Randers Fjord Golfklub den 22. april 2017 åbnet en ny krolfbane.

Krolf er en blanding af kroket og golf, hvor man bruger udstyret fra kroket med en kølle og en stor kugle, mens regelsættet er hentet fra golf og går ud på, at man skal få kuglen i hul med færrest mulige slag.

Når solen titter frem og vejret holder tørt, er det for mange golfere oplagt at tage en tur omkring golfbanen for at slå et slag eller to. Men hvis benene hurtigt har det med at blive trætte af at gå, har Randers Fjord Golfklub et godt tilbud, nemlig krolf.

Thomas Just, der er frivillig bestyrelsesformand i Randers Fjord Golfklub, udtaler, at Krolf er blevet populært blandt ældre i Danmark, og i kombination med at nogle af vores brugere blive ældre og har svært ved at holde til at gå en hel golfbane, har klubben valgt at anlægge en krolfbane. På krolfbanen er der fra 12 til 30 meter mellem hullerne som udgangspunkt. Så tanken var at holde på nogle af vores egne, så de kunne blive ved med at komme herude, fortæller Thomas Just.
Selv om spillet i høj grad henvender sig til pensionister, understreger han dog, at alle er velkomne til at besøge den kommende bane. Og udtaler: "Jeg vil vove at påstå, at alle kan holde til det".

Krolf for en dag

I lighed med klubbens golfbane er krolfbanen åben alle ugens dage året rundt.

"Det læner sig meget godt op ad det, vi har i forvejen, da man allerede kan være på vores plæne og i vores klubhus året rundt, så på den måde harmonerer det rigtigt godt" siger Thomas Just.

Den kommende bane kommer til at være tilgængelig for samtlige af golfklubbens 600 medlemmer, og banen vil være gratis for dem at bruge. Et krolf-medlemskab alene koster 500 kroner om året. Men hvis man ikke er medlem af klubben, kan man også få lov til at bruge faciliteterne for en enkelt dag, hvis man lægger 25 kr.

Sjovest i fællesskab

"Vores håb er, at vi i løbet af i år kan hente 50 medlemmer ind udefra, der bare vil være medlemmer for krolfens skyld" siger Thomas Just.

Nordea-fonden har sponsoreret 15.000 kroner til projektet, og derudover har frivillige fra golfklubben lagt arbejdskraft i at få banen på plads. Man kan spille spillet op til fire personer ad gangen ved hvert hul, og i alt er der 36 huller på banen.

"Man kan også spille det alene, men det er altid sjovere, når man er flere. Det væsentlige er jo det sociale aspekt af det" fortæller Thomas Just.